Home » , » Sewa kereta buat Grab melalui Grab Project Gold

Sewa kereta buat Grab melalui Grab Project Gold

Buat duit sebagai pemandu Grab memang boleh tahan incomenya. Kalau full time boleh cecah 4k sebulan, serius ni. Tetapi tak semua mampu melepasi pendaftaran sebagai pemandu Grab kerana tidak mempunyai kereta yang layak untuk mendaftar Grab. Dengan pelbagai sebab dan terdapat dua cara lain untuk menjadi pemandu Grab tetapi takde kereta,


Salah satu caranya ialah dengan sewa kereta dari penyedia khidmat ini. Sewaannya boleh tahan juga. Ada yang rm400/week ya. Itu perkara biasa tuh kalau sewa kereta untuk buat Grab malah Uber pun. Banyak boleh di jumpai servis-servis sewa kereta ni di dalam group whatsapp grab dan uber. Bagi saya, kalau nak sewa kereta untuk buat grab atau uber, kerana buat full time. Kalau part time tak berbaloi. Lebih baik beli kereta murah-murah dan daftar sebagai pemandu Grab dan Uber. Untuk mendaftar sebagai pemandu Grab tanpa kena pergi ke kiosk, boleh baca link tu. Untuk daftar driver uber pula, boleh baca prosesnya di link yg saya berikan.


Sewa kereta buat Grab melalui Grab Project Gold


Salah satu lagi cara untuk memandu grab tetapi tiada kereta ialah dengan sewa kereta dengan grab sendiri. Wah, ini sudah baguskan. Sewa kereta terus dari grab tetapi awas, korang kena tengok juga syarat-syaratnya. Jangan seronok sangat nak jadi pemandu Grab di Malaysia. 

rent car for grab driver

Kereta yang diberikan ialah kereta Nissan Almera 1.5(E) A. terdapat 3 program iaitu long term, mid term dan short term. PIlih mana korang nak untuk sewa kereta nissan almera dengan grab. Mohon dulu, layak tak layak belakang cerita.


Seronok kan sewa Almera rm200/week sahaja kan. Murah tuh. Korang kena juga tengok tempoh kontrak dan deposit. Sesuai ke tak dengan anda. Kalau ok, korang daftarlah program sewa kereta untuk buat grab nih. Saya pun sokong jika korang join program ni.

Terdapat 2 program untuk sewa kereta buat kereta grab ni iaitu satu pajak kereta grab dan satu lagi sewa kereta grab. Korang boleh baca FAQ tentang dua program grab project gold ni melalui Program Pajakan Kereta Grab dan Program Sewaan Kereta Grab yang di sediakan oleh Gran dan Nissan.

Korang boleh join group FB Friend of Uber dan Grab untuk mendapat info dari semasa ke semasa. Harap bermanfaat. 



Terima kasih kerana membaca Sewa kereta buat Grab melalui Grab Project Gold.

Langkah seterusnya:

1. DAFTAR sebagai pemandu UBER.

2. DAFTAR sebagai pemandu GRABCAR.

3. Buat duit dengan UBER tanpa memandu?.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



18 komen:

  1. Kereta Sewa Pandu Sendiri

    CAR AVAILABLE
    - Proton Exora Turbo Auto
    - Perodua Alza Auto
    - Perodua Myvi Auto

    Call/Wasap
    -0136023022
    -01120612612

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. Boleh tahu harga2 sewa kereta itu berapa?

      Padam
    3. boleh call org yg mengiklan

      Padam
  2. Sama company ke Grab dgn uber

    BalasPadam
    Balasan
    1. lain-lain tuan. http://ubergrabcar.blogspot.my/2017/05/beza-uber-dan-vs-grab-driver-rider.html

      Padam
  3. Macam nak guna kereta mak atau and ayah untuk bt grab..boleh x?

    BalasPadam
    Balasan
    1. masukkan nama anda dalam insuran kereta sebagai pemandu ketiga

      Padam
  4. Macam nak guna kereta mak atau and ayah untuk bt grab..boleh x?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh, kereta siapa pun boleh asalkan nama tuan ada sebagai driver dalam cover note insuran/endorsement.

      Padam
  5. Tanpa Nama18 Ogos, 2017

    Saya ada saga kalau sesiapa nak sewa. 2016.0125495673.

    BalasPadam
  6. Salam. sy dari jb boleh saya drive grab dgn sewa kereta dgn grab sendiri

    BalasPadam
  7. Adakah selepas pajakan kereta kan jadi hak milik

    BalasPadam
    Balasan
    1. tiada pajaka kereta di sini, tuan daftar dan tuan sendiri jadi driver kereta tuan.

      Padam
  8. Masih ada kh khidmat sewa kereta utk jd driver grab @ uber. Baca di internet berkenaan Nissan Almera utk jd driver grab @ uber bole sewa dgn service provider.

    BalasPadam
  9. Sy ingin memandu tetapi tiada kenderaan sendiri ade lesen .ingin cari part time untuk memandu grab @ uber

    BalasPadam

Daftar Grab Tanpa Kiosk 2017

Cara percuma daftar pemandu Grabcar tanpa kiosk